Snimanje dokumentarca “Do poslednjeg atoma” o Atomskom skloništu

Rockomotiva
16.10.2023.

Još jedna kultna rok grupa je blizu svog rokumentarca. Atomsko sklonište bliži se jubileju pola veka od nastanka. Osnovani su 1976. godine u Puli, ali i danas, u dosta izmenjenoj postavi rokaju regionom.

Tekst: press

Foto: Dean Mladenović (Istre24)

Osim pevača i basiste Bruna Langera, danas su tu gitarista Matija Dadić (unuk nekadašnjeg bubnjara Atomaca) i bubnjar Eric Vojak.

To je samo jedan od povoda za snimanje dokumentarca, koji ovih dana u Puli pod naslovom “Do posljednjeg atoma” snimaju reditelji i scenaristi Dušan Stojanović i Lazar Stanivuk, koji u svom snimateljskom i rediteljskom opusu već imaju pet-šest dokumentaraca, a za snimanja u Puli pomaže im i tonski snimatelj Zlatko Pančić. Koproducenti filma su Milan Rašula i Srpski kulturni centar, piše ovih dana Glas Istre.

Kako je filmska ekipa otkrila za ovaj medij, film će trajati pedesetak minuta, a uz razgovore s članovima Atomskog skloništa i ljudima koji su uveliko označili karijeru i njihov muzički put, rokumentarac će obuhvatiti i snimke sa lokacija na kojima su Atomci vežbali, nastupali, družili se…

Kako kaže ekipa biće tu dosta arhivskog materijala, a osim Pule, novi video zapisi su zabeleženi u Novom Sadu i Beogradu.

Pokušavamo ih okupiti u staroj postavi, da naprave zajednički koncert, možda za jubilarnih 50 godina da nastupe u Novom Sadu, gde je sve i počelo. Nadamo se tomu, no još uvek ih nismo nagovorili, rekao je Dušan Stojanović za Glas Istre.

Tagovi: , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll