Valentino konačno ima novi singl “Neću kući”

Rockomotiva
10.05.2023.

Brojne generacije odrastale su na njihovim legendarnim evergreenima “Samo sklopi okice”, “Oka tvoja dva”, “Volim te još”, ali trend kvalitetnih pjesama za njih nikada nije prestao, što se vidi i po upravo objavljenoj “Neću kući”.

Tekst: promo
Foto: Miloš Lužanin

Frontmen grupe Zijo Valentino definitivno ima nos za napisati odličan tekst s kojim će se publika poistovjetiti, a tekstovi su ono što čini pjesmu nezaboravnom. “Neću kući” je idealan primjer takve pjesme i pop-rock melodije koja osvaja slušatelja na prvu.

Zbog vlastitih iskustava prema kojima svako može pjesmu interpretirati kako god mu odgovara, na novu pjesmu grupe Valentino može se gledati iz više različitih perspektiva. No, iako otvorena interpretaciji, ona nije plod mašte već davno proživljene priče koja je legendarnog Ziju potaknula da je pretvori u stih.

U pjesmi pjevamo o slučajnom susretu sa svojevrsnom ‘femme fatale’ koji se dogodio u savršenom trenutku – nakon raspada veze, ružnog kraja i besciljnog lutanja. Uz čašicu u kafani slučajni susret s fatalnom ženom mijenja sudbinu glavnog lika, vraća mu samopouzdanje i mijenja tok života, navodi Valentino.

Zijo je kroz više razgovora otkrio da su se sve njegove pjesme dogodile, imaju ime, prezime i adresu, a uistinu upravo taj dojam ostavlja i pjesma “Neću kući”. Narod voli istinite priče, a voli i pjesme jedne od najdugovječnijih grupa u regiji koja ove godine slavi 40 godina glazbenog rada. Iako plus i plus inače daju minus, ovo je situacija gdje se ljubav prema dobroj štoriji i sjajnom bendu zbrajaju u hit singl.

Priča je istinita i desila se sigurno neka slična mnogima od nas. Postoje žene i slučajne romanse koje su nas spasile i vratile nam samopouzdanje i vjeru u ljubav, zaključio je uvijek romantični Valentino, koji je za ovu pjesmu napisao tekst, glazbu i aranžman.

Nova pjesma će zbog načina na koji je napisana definitivno ostati u glavama slušatelja, a prepoznatljivi zvuk grupe Valentino uz modernu produkciju oduševiti će i novu i staru publiku. Njihovi koncerti stvaraju svegeneracijsku atmosferu – nedavno su održali vrhunski koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, a ovoga ljeta čeka ih i velik broj nastupa po regiji u njihovoj turneji “40+”, od kojih valja istaknuti onaj 3. kolovoza u prekrasnom, tek obnovljenom, rimskom kazalištu Kaštel u Puli.

 

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll