Vaskrsavanje: Dorian Gray singlom “Jesenski krug” najavljuje povratak

Rockomotiva
26.04.2024.

“Jesenski Krug” je singl za koji glazbu i stihove potpisuje Toni Ostojić, a u aranžiranju mu je pomogao Dražen Scholz. Dio je to ekipe još iz prve postave benda osnovanog 1982. godine. S ovim odličnom glazbenicima na “Jesenskom Krugu” sudjelovali su Goran Delač na basu i Luka Banić na gitari.

Tekst: promo
Foto: Mario Delić

Dorian Gray ovom pjesmom, produkcijom, kao i videospotom opravdava status kultnog art benda koji je taj imidž zaradio još krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Ovim singlom Dorian Gray nastavlja svoj prepoznatljiv i mnogima znan glazbeni put po kojem ih pamte brojni slušatelji.

Pjesma ‘Jesenski Krug’ je nastala u studenom 2023. godine. Kao što je vidljivo iz samog teksta, govori generalno o ljubavi koja je prošla, a možda i nije… Reminiscencijama na vezu koja je ostavila dubok trag i pitanjima koja ostavlja iza sebe. U osnovi pjesma nije turobna žalopojka, zapravo na neki način slavi sve što vrijedi u životu, a ponajviše ljubav. Poziv na jug, u jednoj od strofa, personificira želju za odlaskom na sunce te samim time nekim novim početkom, bilo da sljedeći krug započinje u istoj vezi ili s novim partnerom, odnosno novom ljubavi koja će zaliječiti stare rane koje vrijeme nije moglo. ‘Jesenski Krug’ je pjesma koja na neki način govori o cikličnosti i plodovima života, odnosa, sudbina. Propituje krugove u kojima se vrtimo prolazeći životni put te koji će od njih biti onaj finalni, opisao je pjesmu Toni Ostojić.

Videospot potpisuje redatelj Mario Delić. Gotovo vratolomne i vrlo atraktivne scene u spotu odglumio je glumački par Vini Jurčić i Romano Nikolić.

Pjesmom “Jesenski Krug” Dorian Gray, osim velikog povratka, najavljuje izlazak novog studijskog albuma koji bi svjetlo dana trebao ugledati već u jesen ove godine.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll