Faust – Emotivni ljudi

Rockomotiva
10.07.2023.

Danas je, pod etiketom izdavačke kuće Fidbox, objavljen novi album vojvođanske rok grupe Faust – “Emotivni ljudi” u formatu CD-a i na svim relevantnim digitalnim platformama za distribuciju muzike.

Tekst & foto: press

Album je najavio nedavno objavljen veoma uspešan video spot za power baladu “Zemljo moja“, obradu legendarne “pop himne” bivše SFRJ, koju je napisao Kemal Monteno, a izvodila sarajevska grupa Ambasadori.

Ovo je 11. album grupe koja je nastala 1990. godine, nakon, do sada, objavljenih pet albuma na srpskom i pet na mađarskom jeziku.

Svih deset pesama snimljeno je u studiju “The Kids Room Production” u Srbobranu, u periodu od 2019. do 2022. godine. Aranžmane i produkciju potpisuje Attila Toth, uz pomoć koproducenta Aleksandra Fehera.

Pored pesme “Zemljo moja” na albumu se nalaze još dve obrade – “Mercedes Benz” (Bob Neuwirth, Janis Joplin, Michael McClure) i instrumental “Toccata” (Johann Sebastian Bach), dok je muziku za preostalih sedam pesama napisao Attila Toth.

Po dva teksta delo su frontmena benda Tibora Cindrića, te Dragane Jakovljević i Branislava Bašića Pekara, dok album zatvara sjajna balada “Živim svoje” na tekst legendarnog Duška Trifunovića.

Bend će album ovoga leta promovisati na raznim festivalima i moto skupovima, a beogradska koncertna promocija planirana je za jesen.

Sadašnju postavu Fausta čine:

Tibor Cindrić (vokal), Robert Čanji (gitara), Dragan Milošević (bas gitara), Attila Toth (bubnjevi).

Tagovi: , ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll