Gordana Marković – Nevidljivo, a važno

Rockomotiva
20.11.2023.

Talentovana hrvatska kantautroka Gordana Marković predstavlja drugo studijsko izdanje pod nazivom „Nevidljivo, a važno“. Album čini devet pesama koje donose lične priče otpevane uz prepoznatljiv autorski potpis.

Tekst: press
Foto: Otto Nagengast

Kako su nagovestili uvodni singlovi „Niti“ i „Prazan list“, muzičarka je ovaj put svoj kreativni rad začinila i elementima elektronske muzike, u čemu joj je pomogao producent Tomislav Franjo Šušak. Pored albuma, Gordana će u narednom periodu predstaviti i muzički spot za singl „Od sada“.

Ove pesme nastajale su nešto duže nego što sam možda planirala, ali sada kad su sve na okupu, shvatam da se sve složilo baš onako kako je trebalo. Podstakla me je nada i priželjkivanje da se ostvare neki događaji, a dogodio se album! Jako mi se sviđa kako je sve ispalo, reakcije na prve pesme su odlične, a nadam da će se i ostatak albuma svideti muzičkim zaljubljenicima i znalcima, izjavila je muzičarka.

Prva ideja za album rodila se 2020. godine, odmah po izlasku debitantskog izdanja „Obrisi“. Istog leta nastala je pesma kojom započinje sve ono što je „Nevidljivo, a važno“. Uz temu „Krenuli smo“, kantautorka započinje još jedno putovanje s kojeg nam šalje muzičke razglednice, a među njima i fotografiju nastalu tokom autorkinog lutanja Amerikom, koja je kasnije iskorišćena za naslovnicu albuma.

Demo snimak numere „Krenuli smo“ često poslušam i danas, čuje se zvuk cvrčaka u pozadini, jer je nastao prilikom letovanja u Rogoznici. Inspirisana donošenjem važnih odluka, situacijama sa kojima se susrećem, onome o čemu često razmišljam, ali teško realizujem nastaje pesma „Od Sada“. Ona na neki način predstavlja tu odluku. Verujem da muzika može gotovo opipljivo da prenese poruku o odlučnosti za promene na bolje, one koje mi sami možemo da pokrenemo i sprovedemo u delo, ispričala je Gordana.

Multitalentovana umetnica novim izdanjem nastavlja da istražuje i osvaja nove muzičke teritorije, pored rada na tekstovima pesama, Gordana je dala svoj doprinos instrumentalnoj slici albuma svirajući akustičnu gitaru i klavir.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll