Samostalni referenati – Nikad sam… Uvek sasvim sam!

Rockomotiva
18.01.2023.

Posle više od deset godina diskografske pauze, ska prvoborci Samostalni referenti, konačno su objavili novi album „Nikad sam…Uvek sasvim sam!” za diskografsku kuću Midget Unit Records.

Tekst: promo

Foto: Marko Đukić

Izdanje „Nikad sam…Uvek sasvim sam!” sastoji se od 15 pesama, među kojima su i publici već od ranije poznate pesme „Za neke nove ljude” i „Moje pesme moji snovi”. Obožavaoci Referenata uživaće u odmerenoj mešavini prepoznatljivog zvuka benda kome društvo pravi nekoliko muzičkih eksperimenata. Svaka tema na albumu je i likovno otelotvorena slikama beogradskog umetnika Damjana Đakova, koji je preminuo početkom prošle godine.

Vodeći singl i spot, pesma „Neka idu oni”, bavi se rapidnim odlivom mozgova iz naše domovine i možete je preslušati putem linka.

 

U tradicionalnom radnom maniru Referenata, album „Nikad sam…Uvek sasvim sam!” je stvaran u periodu od preko pet godina. Sa naslovom koji predstavlja vezivnu nit sa debi izdanjem „The Greatestis Hits”, novi album karakteriše produkcijski zreliji i stilski ujednačen zvuk praćen britkim, iskrenim tekstovima o svakodnevnici tabloidnog života u Srbiji, kao i ličnim dilemama koje bivstvovanje na ovim prostorima nosi.

Iskustvo stečeno na raznim domaćim i regionalnim binama, tokom proteklih tridesetak godina, izbija svakim odsviranim tonom na novoj ploči.

Povodom novog izdanja, Referenti su izjavili:

Deset godina je prošlo kao tren od prvog albuma…pa tako i jedanaest… Više smo se okrenuli ka sebi, zreliji smo i pametniji. Novi album predstavlja omaž godinama koje su pojeli SKAkavci.

Večiti derani najstarijeg beogradskog ska sastava, konačno su odrasli i prihvatili odgovornost koju nose srednje godine života i sad već znaju kako da na najbolji i najefektniji način formulišu svoj izraz.

Album „Nikad sam…Uvek sasvim sam!” možete preslušati na svim streaming servisima, a ukoliko volite fizičko izdanje, poput CD-a, potražite ga u svim bolje opremljenim muzičkim prodavnicama.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll