Arafatka i “Slomljene vijesti”

08.11.2023.
Rockomotiva

Kopam tu nekaj po fotkama kad naletim na nju i maramu i pukne me u glavu, vrate mi se slike škvadre kak hodaju okolo po gradu u ovakvim maramama i tankericama u jesen… baš nekak u ovo vreme ispred Studentskog centra di smo gore išli na čagu!

Piše: Renato Metessi

Pola škvadre je onda furalo oko vrata baš ovakve i to crvene, ko kumice s dolca i one su ih nosile jer su te marame bile ogromne ko plahte, grijale su dobro i tak arafatke po celom gradu, to je bilo onak fora a i politički oportuno jer je stari sedil s njim za stolom i ta fotka je bila u svim novinama u vijestima!

Upravo su Plenkijevi starci, a i Zokini, zasigurno to žestoko podržavali, oportuno ko pravi partijski farizeji… svi su oni bili vjerna Titova omladina i pioniri!

Oke, lepo je to onda bilo videti na političkim naukama il’ filozofskom fakultetu, po Masarykovoj il’ ispred Blata i Zvečke cure i dečke sa “modnim” detaljem ovak oko vrata u znak “podrške”… al sad nema više diktatora pa su svi “goli” i drugu politiku sad zagovaraju i vode njihova deca… ko jebe starce kad su bili glupi, mi smo se prilagodili novim modnim trendovima… a arafatka je ostala u ormaru?!

Sad pušu neki drugi vjetrovi, niko ništa ne vidi od peska u očima, tu potpiši i ti si moj, nema zajebancije… kako bubanj Evrope kaže, kako NATO laže!

Studentima je danas važno da su siti i da imaju kaj za duvati i piti i da im starci plate sve (znam, znam ima i izuzetaka koji samo potvrđuju pravilo)… nema tu stava, to danas nije u modi, idemo se “zabavljati” i sve je u redu i sve je za pet kad je tekma i nogomet… i klečafci su na svom mestu?!

No, da se vratim tim “modnim” akrobacijama i kombinacijama, koje su za većinu bile totalno nevine… tak da smo “zmešali” i američke tankerice, zelene komandosice, arafatke oko vrata i glave i obavezno Levisice, a na nogama Adidas tenisice il’ kaubojske i po ljeti tunike, a zimi turske bundice (ala Bijelo Dugme) i tak smo bili u “politici” do grla a da nismo ni znali il’ nam je bilo sve svejedno!

Konačno slušali smo američku i englesku mjuzu i furali arafatke… paradoksalno nemoguća i apsurdna kombinacija!

Električni orgazam 1982.

Jedina stvar je bila u svemu da smo bili izrazito pacifistički opredijeljeni i protiv svih ratova tako da je i tankerica imala pacifistički i miroljubivo obilježje i znak “peace brother” ko prava hipičija i djeca cvijeća… a ustvari uopće niko osim valjda Johnnya nije kužil u kakvom smo političkom disbalansu il’ nam se fakat živo fućkalo za sve… ko da smo znali da brod tone i da dolaze neka potpuno druga, a ja neznam koja (Jura) vremena… i došla su, tu su, ovdje i gdje smo sada ?!

Breaking news!
…dragi gledaoci, upravo je jučer sletio avion sa našima, direktno sa aerodroma razgovaramo sa putnicima i odmah najgluplje pitanje reportera il’ reporterke… kako se osjećate sada i bla,bla,bla… kamera zumira lice!

Tags:

Zapisi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll