Škabo (Beogradski sindikat): O pesmi “Služba” i klincima koji slušaju BS

Rockomotiva
14.08.2023.

Najpoznatiji domaći hip-hop bend Beogradski sindikat nedavno je objavio spot za pesmu “Služba” sa njihovog najnovijeg albuma “Sindikalno proleće”.

Razgovor: Long Play
Foto: LiveProduction

Nakon 13 godina od izlaska poslednjeg, Sindikalci su objavili album na kome su se našle 23 pesme, a pojedine su dodatno uveličali i sami prijatelji Pavlina Radovanović, Nikola Rokvić, Aleksandra Goncić, Vladimir Nišević, dok je nedavno vizualizovana “Služba” snimljena u saradnji sa Gramofondžijama.

ŠKABO: Ideja za pesmu ‘Služba’ potiče iz toga što i Beogradski sindikat i Beogradski sindikalci imaju smisla za humor. Slažem se i sa Albertom Ajnštajnom da je smisao za humor, pogotovo za humor na svoj račun, odraz inteligencije.

Škabo dodaje da je do realizacije samog spota došlo na inicijalnu ideju Feđe Dimovića, a da su je on i Renne Miskolci, koji se potpisuje za režiju, kameru i montažu, samo dalje razradili.

ŠKABO: Nakon pesme ‘Teci reko‘ odlučili smo da objavimo nešto malo relaksiranije, pa je odabrana upravo pesma ‘Služba’ koja je najveći kontrast pesmi ‘Teci reko’, i tematski i atmosferski na čitavom albumu.

Još davne 2010. godine, Škabo je sarađivao sa Markom iz Gramofondžija na svom albumu “Deset dina glasa na matrici“, pa je bilo i neminovno da će se u nekom od albuma “umešati i njegovi prsti”, a kako reper dodaje “cene njegovu muziku, iskustvo i rad”.

ŠKABO: Pesma ‘Služba’ je prvobitno bila snimljena na nekoj drugoj matrici. Zatim sam radio remikse , stavio sam tako već snimljene vokale na pesmu ‘Sexy Bitch’ David Guetta-e i Akona. To je baš lepo leglo. Zato sam i pomislio: ‘Zašto ne bismo uradli pravu stvar i pozvali našeg prijatelja koji je u svetskim okvirima poznati house producent’. Marko je rado napravio beat, a onda je Aki za 24. rođendan BS-a pojačala refren svojim ‘retro 90-te’ pevanjem. Tako je pesma imala relativno dugačak put, ali sam baš zadovoljan finalnim produktom. Volim da je čujem i svaki put mi izmami osmeh na lice.

Beogradski sindikat nedavno je održao i koncert u Nikšiću sa koga, kako Škabo kaže, nose toliko pozitivnih utisaka.

ŠKABO: Ono što je meni definitvino najjači utisak sa tog koncerta jeste da je atmosfera bila perfektna, da je toliko bilo dece. Video sam decu od 10, 12, 16 godina i veliki mi je utisak ostavilo to da su znali i one starije pesme, a da su najjače đuskali uz ove nove. To je ono što nam u poslednjih nekoliko godina daje najveću energiju. Momenat koji nam se desio, pogotovo posle zaključavanja tokom pandemije Korone, kada smo počeli jače da slušamo i pratimo francusku i englesku modernu rep muziku. Mnogo su nam se svideli ti muzički elementi, pa smo osetili poriv da se ukačimo na taj ritam. Zapravo smo time uhvatili i priključak sa generacijom klinaca koji slušaju i tu muziku. Tako da ni oni neće ostati uskraćeni za reči i poruke BS-a, fantastično znati da su uspeli da naprave tu fuziju modernog drill ritma i srpske tradicionalne narodne muzike.

Sindikalce očekuje još jedan koncert u Crnoj Gori, tačnije na Thunder festu u Beranama 29 jula.

ŠKABO: Ono što spremamo premijerno za Berane su baš dve pesme tradicionalne tematike, a moderne produkcije, ‘Geto’ i ‘Stara Srbija’. Verujemo da će biti veliki koncertni hitovi. Ritam je dobar, a tematika još bolja. Na Thunder festu očekujemo kao i u Nikšiću – samo pozitivnu energiju i dosta mladih ljudi koji će uživati u pesmama Beogradskog sindikata.

Beogradski sindikat održaće koncert i u Barutani Pančevo 9. septembra, a karte se mogu nabaviti putem servisa Tickets.rs, kao i stranice Tiketklub.com.

Tagovi: ,

Razgovori

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll