Gerecki i Draga u novosadskom Bulevar Booksu

Rockomotiva
17.01.2024.

Novosadski bend Gerecki ovogodišnju koncertnu sezonu otvara nastupom 19. januara 2024. u Bulevar Booksu. Uz njih će nastupiti i kantautorka Draga.

Tekst & foto: promo

Iako je iza njih tek jedan album (drugi je na putu), tragove im znamo. Ima tome kako su ovi vitezovi rokenrola zakoračili na scenu i za sobom ostavljali poštovanje. Nešto meko, toplo, živo i psihodelično. Bend mlad stažom, ali koji naš grad može kao znamenje da nosi na grudima. Bili su dvaput kod nas, a sada dolaze u svežoj inkarnaciji i izmenjenoj postavi. Sve do sada je bilo odlično i išli su pravo napred, a evo i dalje nastavljaju dobrim putem – Gerecki.

Gerecki je alt rok bend iz Novog Sada čija muzika je prožeta brojnim zvucima iz prošlosti, mahom iz 70-ih godina, elementima ublažene psihodelije i kamernog popa, isporučenih na savremen način. Iza sebe imaju jedan album koji slušalačkoj pažnji pruža ugođaj posvećenog i nadahnutog rokenrola na tragu starih majstora.

Draga Mrvoš Mott je rodom iz Negotina i bavi se kantautorskim radom 5 godina. Nastupa pod imenom Draga, a temelj njenog muzičkog izraza je gospel. Album prvenac “Keep on walking” je izašao 2022. godine uz pomoć muzičke kuće POP Depresija.

Koncert je u petak, 19. januara, u 21.30.

Prodaja ulaznica u knjižari, cena je 600 dinara, kao podrška izvođačima, autorstvu i nezavisnoj muzičkoj sceni!

Tagovi: , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll